Tech

Wat is Bitcoins?

Wat is Bitcoins? Wat zijn dat? Bitcoin zijn cryptomunten en cryptomunten zijn digitale en op cryptografie gebaseerde munteenheden. Deze cryptovaluta wordt tegenwoordig gezien als alternatief voor reguliere fysieke munteenheden zoals de Europese Euro en de Amerikaanse Dollar. Inmiddels is cryptocurrency langzamerhand meer de reguliere munteenheden aan het overnemen.

Bitcoins zijn dus een toevoeging aan het internet protocol. Bitcoins worden met andere woorden ook wel het geld over IP genoemd zijn waarde werkt via het internet. Bitcoins werken zelfstandig op basis van wiskunde, algoritmes en onkraakbare cryptografie.

Verder zijn Bitcoins ontworpen om niet alleen een p2p-ruilmiddel en rekeneenheid te zijn, maar vooral ook als middel voor waardeopslag. Met waardeopslag bedoelen we dat de Bitcoin zijn koopkracht behoud en vermeerderd. Zo kan er bijvoorbeeld nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins worden bijgemaakt. Je kunt Bitcoins vergelijken met goud. Vaak worden Bitcoins dan ook digitaal goud genoemd.

Bitcoins zijn tegenwoordig op veel digitale handelsbeurzen te koop of worden ze aangeboden. Daarin is in Nederland Bitvavo de grootste van. Op de Nederlandse markt van Bitcoin is Bitvavo de grootste van de wisselkantoren en beurzen. Bitvavo heeft binnen een korte tijd een groot aanbod aan cryptovaluta gerealiseerd en heeft dat in een mooie en imposante handelsomgeving opgezet. Naast het aanbieden van verschillende cryptovaluta die je kan inkopen, kan je ze ook bijschrijven en opslaan in een Bitvavo handelsrekening. Dit is overigens ook het grootste voordeel van Bitvavo. Al je ingekochte Bitcoins kunnen uit een goed en mooie beheeromgeving beheerd worden. Bitvavo is voor  zowel beginnende als ervaren traders een goed platform om Bitcoins te verhandelen.